Собственици на ресторант в София предлагат учениците да се събират ...

Собственици на ресторант в София предлагат учениците да се събират

Ресторанти надхитриха Денков, стават класни стаи

Собственици на ресторант в София оферират учениците да се събират и да учат в тяхното заведение.

Идеята е за децата да се грижат стари, а родителите им да вървят на работа, заяви Нова телвизия. „ Децата нямат потребност от зелен документ и могат да се събират в нашия ресторант на малки формации, с цел да се обучават онлайн. Ние ще ги следим, ще ги нахраним и ще ви ги предадем, когато се освободите от вашите задължения”, споделят уредниците.

На ръба на заповедите на здравния министър Стойчко Кацаров и обрзователния му сътрудник Николай Денков ли е макар че тази концепция?

В актуалната заповед се споделя, че групови занятия за деца, могат да се организират при строго избрана минимална отдалеченост и при не повече от 5 индивида в помещение. От заведението са безапелационни, че имат задоволително място и няколко зали, в които да разделят децата.

„ Наистина е на ръба на заповедта. В нея всевъзможни занимания и събирания с деца не са разрешени. Остава въпросът кой ще понесе вина, в случай че нещо се случи”, разяснява юристът по здравно право Мария Петрова. За да е ясна отговорността децата под 12 години ще би трябвало да са с компаньон, споделят от ресторанта. Тези над 12 години ще могат да идват и сами, само че откакто от ресторантът получат контакт на родител. А до момента в който са в заведението, за държанието на децата ще следи личният състав.

Към този миг концепцията среща утвърждение измежду клиентите на ресторанта. Други към този момент имат резервация за на следващия ден.

Източник: standartnews.com