Собственикът на заседналия край Камен бряг е осигурил специална компания

...
Собственикът на заседналия край Камен бряг е осигурил специална компания
Коментари Харесай

Собственикът на Вера Су е осигурил специализирана компания за спасяването на кораба

Собственикът на заседналия край Камен бряг е обезпечил специфична компания за спасяването на кораба. Българската страна обаче чака да й бъде показан явен проект за справяне със обстановката.

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията незабавно се срещна през днешния ден със заместник-ръководителя на задачата на Република Турция, господин Ерман Топчу. Срещата бе продължение на диалозите на министър Алексиев през вчерашния ден с представител на турския корабособственик.
 Като турски камионджия - различен транспортен съд на притежателя на Вера Су изкърти пристан във Варна Като турски камионджия - различен транспортен съд на притежателя на " Вера Су " изкърти пристан във Варна
В събота (2 октомври), транспортен съд на притежателя на " Вера Су " (турска компания), мина с извънредно висока скорост през Варненското езеро к...

Министърът сложи изискване за прецизен надзор върху поетия ангажимент и обвързване от страна на корабособственика за показване на навременен съответен проект в сходство с българското и европейското законодателство. Министърът акцентира, че българската страна продължава да ръководи избавителната акция и е мобилизирала съоръжение, в това число и за евакуация на екипажа и все още обстановката е овладяна, само че са нужни спомагателни незабавни и съответни ограничения от страна на корабособственика.

Заместник-ръководителят на задачата Ерман Топчу осведоми министър Алексиев, че корабособственикът към този момент е обезпечил профилирана компания за спасяването на кораба и чака документално удостоверение от българската страна. В отговор министър Алексиев съобщи, че българската страна ще даде удостоверение за ангажирането на подобен вид компания, само че чака да ѝ бъде показан явен проект с съответни стъпки за справяне със обстановката. Министърът настоя за прецизното осъществяване на проекта и гаранциите за грижата за екипажа, които са от първостепенно значение за нашата страна.

„ Уверен съм, че България и Турция ще покажат своето положително съдействие в разрешаването на този сериозен въпрос “, означи Алексиев.

Заместник-ръководителят Ерман Топчу пое ангажимент, че посолството ще окаже нужното подпомагане и ще има дейна роля в координацията на този въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР