Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев и другият основен акционер -

...
Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев и другият основен акционер -
Коментари Харесай

Ганчев е осигурил издръжка на "ЦСКА-София" до декември

Собственикът на " ЦСКА-София " Гриша Ганчев и другият главен акционер - Юлиян Инджов, са обезпечили издръжката на клуба до края на календарната година. Това стана ясно от изявление на изпълнителния шеф Пламен Марков през днешния ден. Ганчев обаче продължава да държи на мнението си, че остава настрана от оперативното управление към този момент. До момента се знаеше, че предприемачите ще финансират тима единствено до края на сезон 2020/21.

" ЦСКА е финансово гарантиран за цялата календарна година, ще разчитаме бюджетът да става все по-стабилен, с цел да удовлетворява вижданията на спортно-техническото управление. Гриша Ганчев не ме е упълномощавал за неговото отдръпване или оставане в клуба. На този стадий в действие е мнението му, което той е споделил последно. Не мога да се наемам със период докога. Всеки има правото да пояснява въпроса по този начин, както го вижда най-добре. Като игра на " тука има, тука няма " е. Надяваме се като клуб господин Ганчев и господин Инджов да продължат да финансират клуба. За шест години демонстрираха, че клубът може да се развива без никакви финансови проблеми, всичко се заплаща без закъснение - заплати, награди. Клубът реализира и възходящи резултати ", съобщи Марков.

Той приказва след подписването на контракт с " Уинбет ", съгласно който букмейкърската компания ще бъде общоприет спонсор на клуба в идващите 5 години. Досега " Уинбет " бе главен спонсор. " Хубаво е, че огромна и богата компания демонстрира интерес кум клуба. Това е добър знак. Надявам се да има повече вложения в клуба и това е значимо ", разяснява треньорът Любослав Пенев.

След подписването Марков показа усещания и от присъединяване си на срещата на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов с представители на столични клубове. Тя се организира през вчерашния ден на ст. " Българска войска ", като имаше единствено още един представител на професионален клуб, с изключение на Марков - спортният шеф на " Септември " (Сф) Кристиян Добрев. Самият Пламен Марков пък съобщи, че е участвал като частно лице, а не като представител на " ЦСКА-София ".

" Вчера бях поканен в персонално качество от Димитър Бербатов и пристигнах да чуя това, което той и неговият екип оферират на клубовете, които бяха събрали. Ще се въздържа да давам мнение. Участвах като физическо лице. Аз бях първият човек във футболните среди, които си сподели мнението за ръководенето на българския футбол. Това беше преди осем-девет години, след мен втори беше Любослав Пенев. Промяна би трябвало да има. В този живот всичко се мери с резултати. Риторичен въпрос: какво се промени в нашия футбол за толкоз години? Промяна би трябвало да има наложително и би трябвало да сме слепи, с цел да не го виждаме, само че дали българското общество и клубовете имат потребност от такова нещо... Съседните страни вземат участие на европейско състезание, а ние къде сме?! Но има клубове, които вземат решение и те ще се произнесат на бъдещия конгрес. Приветствам концепцията на Димитър Бербатов и на другите претенденти. Това е нещо положително, което става ", съобщи изпълнителният шеф на " ЦСКА-София ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР