Собственикът на Tesla и SpaceX е обявен за Личност на

...
Собственикът на Tesla и SpaceX е обявен за Личност на
Коментари Харесай

Илон Мъск - шут, гений или суперзлодей

Собственикът на Tesla и SpaceX е разгласен за " Личност на годината " от Time Милиардерът се готви да кацне на Марс до 5 година и да направи Ноев ковчег там
Американското списание Time разгласи Илон Мъск, най-богатия човек в света, за " Личност на годината - 2021 ". Той освен отразява, само че и основава бъдещето на човечеството, споделят от редакцията. Чрез развиването на фирмите си милиардерът желае да опрости живота на хората, да лети до Марс и да избави Земята от екологична злополука.

Епоха аватар

Редакторите на американското списание Time считат, че тази година точно предприемачът Илон Мъск заслужава купата " Личност на годината ", защото изобретенията на неговите компании дефинират не просто изминаващата 2021 година, само че и цялото десетилетие. Бизнесменът кара основана от него кола, която на процедура към този момент не се нуждае от водач, " с едно придвижване на пръста " влияе на фондовия пазар посредством Twitter и мечтае за полет до Марс, написа Газера ру.

През 2021 година Мъск стана първият милиардер в историята, чието положение надвиши 300 милиарда $.Главният редактор на Time Едуард Фелсентал е уверен, че Мъск има извънредно въздействие върху живота на Земята в дълготраен проект, по този начин и върху живота отвън планетата. Фелсентал назова главните проблеми на сегашното екзистенциалната рецесия на човечеството по отношение на изменението на климата и неравенството в приходите и правата.Той означи също, че пред хората се отварят нови вероятности по отношение на софтуерното развиване. " Никой не въплъщава тематиката на тази година по-добре от индивида на 2021 година ", прибавя основният редактор. " Това е човек, който се стреми да избави нашата планета и да ни даде нов живот: шут, талант, подбудител, прорицател, фабрикант, шоумен. Това е вманиачен хибрид на Томас Едисън, Финис Барнъм, Андрю Карнеги и доктор Манхатън от The Guardians, се споделя в публикацията на списанието.

За Мъск голямото му положение е непряк резултат от способността му освен да вижда, само че и да прави неща, които другите не могат да създадат в области, където залозите са прекомерно високи, съгласно Антонио Грасиас, непосредствен другар на Мъск от две десетилетия. " Той е израснал в тежки условия и е роден с доста специфичен разум ", сподели Грасиас.Според другар на бизнесмена, единствено дребен % от хората са в положение да вършат всичко по метода, по който Мъск прави - да вземат значими решения в условия на извънреден напън и да не стопират да се пробват да трансформират хода на живота на цялото човечество.

През трудностите

Подобни галактически упоритости рядко остават без последици и Мъск към момента би трябвало да дава отговор на управляващите на щатите на планетата Земя. Бизнесът на Мъск е глобяван неведнъж за голям брой регулаторни нарушавания.Носят се митове, че Мъск има корав жанр на ръководство, което води и до спорове със чиновниците.Бивши сътрудници разказват Мъск като малък, нечовечен и раздразним, изключително когато спорят с него.По време на пандемията Мъск беше песимистичен по отношение на заплахата от ковид и можеше да наруши условията на локалните управляващи, като продължи да ръководи заводи. Мъск сподели пред Time, че той и децата му са имунизирани, само че той е срещу наложителната имунизация.

" Хората вършат рисковани неща от самото начало. Вярвам, че би трябвало да се пазим от ерозията на свободата в Америка ", изясни той позицията си по отношение на имунизациите против ковид.Мъск е считан от някои за суперзлодей, само че съгласно публицистите на Time не е. Неговите ракети, построени през цялото време с новаторска визия за самообразован, вдъхнаха нов живот на американските галактически фантазии и ще оказват помощ за разширението на достъпа до интернет по целия свят. " Човек от бъдещето, където технологиите вършат всичко допустимо, е връщане към предишното, преди Америка да спре да създава друго с изключение на правила, ограничавания, спънки и Фейсбук ", показват кореспондентите на списанието. " Той е хуманист - не в смисъл, че е добър човек, тъй като не е подобен. Той желае безконечна популярност за своите велики каузи, а той е благосъстоятелност на човечеството, тъй като дефинира личния си бизнес като нещо велико за човечеството ", споделя Робърт Зубрин, създател на Марсианското общество.Според него за Мъск парите са средство, а не цел. Като образец за стремежите на един предприемач Зубрин уточни метода, по който Томас Едисон се прави оценка през днешния ден - сигурно не въз основа на това кое от неговите изобретения е донесло най-голяма облага.

Завоевателна Марс

Редакторите на Time считат, че след втората година на странни трансформации и промени по света по отношение на пандемията, Мъск е аватарът на неограничените благоприятни условия. " Нашият предвестител на ремастериран свят, в който остарелите способи се изхвърлят и невижданото става разумно, където Земята и човечеството към момента могат да бъдат избавени ", се споделя в публикацията.Тесла е главният източник на неговото голямо благосъстояние и популярност, както и най-голямото му въздействие върху планетата до момента. Но точно пространството въодушевява най-смелите и рискови упоритости, сигурен е журналистът на изданието.

" Целта е да създадем живота мултипланетен и да позволим на човечеството да се трансформира в галактическа цивилизация ", сподели Мъск.Според него идната значима задача е построяването на самодостатъчен град на Марс и доставката на животни и същества от Земята там. " Като футуристичен Ноев ковчег. Но ще донесем повече от две ", изяснява предприемачът.Всички триумфи на Мъск обаче са подбудени от покачвания риск. За НАСА, сходно на множеството частни авиокосмически компании, даже един случай е крах, който може да отнеме години за възобновяване.

SpaceX пробва още веднъж допустимо най-бързо след крах и това коства доста пари. На Деня на благодарността - 25 ноември, Мъск изпрати имейл на чиновниците, че новият мотор Raptor е изправен пред индустриална рецесия, която може да докара до банкрут на SpaceX.Мъск сподели, че желае да подсети на чиновниците да не губят преимуществото или да се успокояват. " Бих се изненадал, в случай че не кацнем на Марс след пет години ", сподели той искрено по време на изявление за Time.

Със сигурност обаче осъзнава, че възможностите за кацане не са толкоз огромни и компанията може да се провали. " Бих споделил оптимистично, че е 50%. Какво е чувството да мислиш за най-мощните ракети, създавани в миналото, избухващи в огнено кълбо за милиард $? Много ужасно! " Ч сподели Мъск с усмивка.Time афишира " Личност на годината " годишно от 1927 година със фотография на корицата на списанието. Няма съответни критерии за отсъждане на званието. Неофициално се счита, че премията получава този, който е оказал най-голямо въздействие върху обществото през годината, като това могат да бъдат както позитивни, по този начин и негативни дейности. " Личност на годината " се избира от публицистичния съвет на списанието след прелиминарен асортимент на претендентите и разискване сред чиновниците на изданието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР