Собственикът на футболен клуб Челси, милиардерът Роман Абрамович стана португалски

...
Собственикът на футболен клуб Челси, милиардерът Роман Абрамович стана португалски
Коментари Харесай

Абрамович взе портуласки паспорт като на Рондалдо

Собственикът на футболен клуб Челси, милиардерът Роман Абрамович стана португалски жител, добавяйки паспорта на страната-членка на Европейския съюз към съветския и израелския си паспорт, съобщи Ройтерс. Припомняме, че Роналдо също има португалски паспорт.

Говорител на Абрамович удостовери известията на португалския вестник Publico в събота, който цитира документи на министерството на правораздаването, съгласно които роденият в Русия предприемач е получил португалско поданство на 30 април. Случаят на Абрамович се основава на португалски закон, предлагащ натурализация на потомци на сефардски евреи, които са били прогонени от Иберийския полуостров по време на средновековната инквизиция, написа вестникът.

Хиляди израелски евреи са получили португалско поданство след приемането на закона през 2015 година Броят на такива молби се е нараснал в Португалия, откакто сходно предложение за поданство на сефарадските евреи от Испания приключи през 2019 година

Абрамович е дарил пари за планове в чест на наследството на португалските сефарадски евреи в немския град Хамбург, съгласно осведомителния портал на еврейската общественост на Порто Mazal.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР