Собственикът на фирмата-изпълнител уверява, че системата за предупреждение при бедствия

...
Собственикът на фирмата-изпълнител уверява, че системата за предупреждение при бедствия
Коментари Харесай

Хакери ли пробиха BG-ALERT? Ще има наказан за гафа, предизвикал паниката

Собственикът на фирмата-изпълнител твърди, че системата за предизвестие при бедствия е предпазена

Системата за ранно предизвестие при бедствия BG-ALERT е предпазена от хакери. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Николай Симеонов - притежател на систематичния интегратор, виновен за изпратените известия, откакто водещият Симеон Иванов го пита дали въпреки всичко суматохата, провокирана измежду операторите на Виваком, не е разследване от хакерска офанзива. 

Не е имало такава офанзива, твърди Симеонов. Той разкри, че мигновената реакция на негови сътрудници е предотвратила изпращането на известието за заплаха до всички българи. 

„ Всичко беше въпрос на една неточност при многократни продължителни проби. Няма никакви офанзиви към нас “, съобщи притежателят на систематичният интегратор. 

" Системата разполага с подобен вид верификация, само че в развой на тестването ѝ не цялата процедура се е изпълнила от служителя и по тази причина се е стигнало до този случай ", добави той.

Разработването на системата и целия план е траяло 1 година.

" Внедрихме я и я предадохме на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и към този момент започнахме да правим проби неведнъж с всички мобилни оператори. Самите проби тогава са почнали в 12:00 часа и са завършили вечерта ", изясни Николай Симеонов.

„ Не всички клиенти на мобилния оператор са получили въпросните известия, тъй като е имало канселиране на интервенцията, която е била подхваната с изпращането. В един миг сме се усетили, че има такава неточност. Веднага се е схванало, само че към този момент има подхванато деяние за изпращане на известия “, добави той.

„ С този тест въпреки всичко доказахме, че системата работи и може да бъде употребена от страната при бедствия и повреди “, съобщи притежателят на фирмата-изпълнител.

„ От 7-ми започваме тестването на районен правила. На 29 ноември пък е националният тест. Планирани са профилактики, само че не всеки понеделник, а един или два пъти в годината. Ще предизвестяваме за тях “, прибавя той.

„ Няма значение дали телефонът е с изключен тон. Всички телефони пищят по един и същи метод “, посочи Симеонов. 

„ Не са планувани наказания за компанията в контракта. На самият чиновник, който е направил гафа, ще има наказване според правилника на компанията “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР