Собственикът на Facebook, Instagram и WhatsApp Meta обяви, че е

...
Собственикът на Facebook, Instagram и WhatsApp Meta обяви, че е
Коментари Харесай

Meta пласира облигации и набра 10 млрд. долара

Собственикът на Фейсбук, Instagram и WhatsApp Meta разгласи, че е съумяла да набере 10 милиарда $ при първото в историята си предложение на облигации. Средствата ще бъдат употребявани за назад изкупуване на личните акции на компанията, както и за модернизиране на бизнеса ѝ.

Облигациите ще оказват помощ на Meta, която е единственият участник без задължения измежду огромните софтуерни компании, да построи баланс по обичайния модел, както и да обезпечи финансиране за някои начинания с висока стойност, в това число планове от вселената на Meta - технологии, свързани с виртуална и добавена действителност.

Други софтуерни колоси също неотдавна емитираха лични облигации: Apple съумя да набере 5,5 милиарда $, когато ги пусна на пазара, а Intel - 6 милиарда $. Meta по този метод генерира към два пъти повече доходи.

Сега колосът в региона на обществените мрежи минава през сложен интервал. В последния си тримесечен доклад компанията регистрира първия в историята си спад на приходите, а чистата облага спада за трето следващо тримесечие. Финансовите резултати на Meta се въздействат от доста фактори. Пазарът на цифрова реклама се свива заради стягането на политиката за отбрана на персоналните данни на Apple, конкурентният напън от страна на китайската компания TikTok нараства, а международната стопанска система навлиза във фаза на криза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР