Собственикът на една от най-големите строителни фирми в България Хидрострой“

...
Собственикът на една от най-големите строителни фирми в България Хидрострой“
Коментари Харесай

Прокуратурата остави в ареста Велико Желев с обвинение за изнудване

Собственикът на една от най-големите строителни компании в България „ Хидрострой “ – Велико Желев – е с повдигнато от прокуратурата обвиняване за изнудване. Той остава в ареста за 72 часа, като съдът ще реши дали има задоволително доказателства, с цел да го остави и за по-дълго.

Това излиза наяве от известие на Софийската градска прокуратура (СГП), към която Министерство на вътрешните работи е препратило формираното дело по следствието. 

Припомняме, че Желев бе арестуван късно нощес за 24 часа, а офисите на компанията му в София и къщата му във Варна бяха претърсени.

Той е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 24 февруари, в офиса си на бул. " Цар Освободител ", е принудил лице с букви Б.А. да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума 68 хиляди лева Според обвиняването Желев е нанесъл удари в региона на лицето и тялото на Б.А.

Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица.

В сряда, 8 март, ще бъде осъществена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата.

Софийска градска прокуратура ще обезпечи точното определяне на всички обстоятелства по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България, се показва още в известието на СГП.

По-рано денем министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев прикани прокуратурата да уведоми обществото защо се води следствието против предприемача и дали има общо с предплатено платени милиони за строителството на автомагистрала „ Хемус “ по порочната инхаус процедура на държавното „ Автомагистрали “.

Много значимо е да се обясни връзката и да се разбере какво се случва с материалите, които предадох в края на декември. Обещах ви да слагам тези въпроси. В прерогативите на прокуратурата е да отговори на този въпрос. Отново дублирам - какво се случва с материалите, касаещи лотове 7, 8 и 9? Всички са направени и предадени от ГДБОП в прокуратурата. “

Само преди дни районният министър Иван Шишков съобщи, че Европейската прокуратура ще се заеме с изчезналия асфалт по Северната скоростна дъга на София. Обектът е издигнат от компания на Желев, а поръчката е за 150 млн. лева

Повече информация за строителния необут и неговата империя „ Хидрострой “, може да четете тук.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР