Снупи, антропоморфизираният бийгъл от американския комиксов стрип Peanuts, се отправя

...
Снупи, антропоморфизираният бийгъл от американския комиксов стрип Peanuts, се отправя
Коментари Харесай

Снупи отива в космоса, този път - до Луната

Снупи, антропоморфизираният бийгъл от американския комиксов стрип Peanuts, се насочва за следващ път в Космоса. Този път обаче плюшена версия на героя ще пътува чак до Луната.

Снупи в астронавтски костюм ще бъде на борда на галактическия транспортен съд " Орион ", който ще бъде изстрелян от новата ракета на НАСА като част от задачата " Артемис " I. Корабът ще отиде до Луната, ще я обиколи и ще се върне на Земята в границите на 6 седмици.

Каква е ролята на Снупи? Той ще бъде знак за нулева гравитация. Традиционно на всеки полета с астронавти на борда се употребява плюшка, която бързо и образно ясно посочва по кое време астронавтите са в нулева гравитация. Снупи ще бъде вързан и сега, в който стартира да се рее из капсулата, ще бъде ясно каква е гравитацията.

Този път обаче той ще е единственият екипаж - тази ракета потегля без екипаж, камери ще следят по кое време Снупи ще хвръкне.

Снупи в действителност е по-стар от НАСА с 8 години - комиксът стартира да излиза през 1950-та, а галактическата организация отваря порти през 1958 година За пръв път лети в космоса през 1990 година със совалката " Колумбия ". Той се трансформира и в всекидневен амулет на задачата " Аполо " 10.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР