Снощи, при започване работа на ОИК Петрич по приемане, проверка

...
Снощи, при започване работа на ОИК Петрич по приемане, проверка
Коментари Харесай

Цирк в Петрич: Кандидат кметове и съветници нахълтаха в залата с изборните книжа, снимаха…

Снощи, при започване работа на ОИК Петрич по приемане, инспекция и предаване на протоколите на СИК и останалите изборни бумаги и материали в залата влязоха лица, които не се легитимираха и не носеха отличителни знаци, само че някои от тях са служебно известни на ОИК като претенденти за общински съветници и кметове, оповестява Struma.com. Лицата се приближиха директно до пунктовете за приемане на протоколите и започнаха да снимат с телефони предаването на протоколите и изборните бумаги, без да съблюдават наредбата на член 446 а от Изборния кодекс и без да съблюдават условията за отбрана на персоналните данни., оповестяват от ОИК.
Бяха предизвестени от членове на ОИК Петрич и от чиновници на Информационно обслужване АД, че не желаят да бъдат заснемани и пречат на работата. Лицата се смесиха с членовете на СИК предаващи изборните бумаги и протоколи, и имаха директен допир с изборните материали, което е неприемливо. Започнаха да се конфронтират с членове на ОИК. Председателят на ОИК им указа място на което да застанат по този начин, че да не пречат на работата на комисията и от което имат директна видимост към пунктовете за приемане на изборните бумаги. Лицата отхвърлиха да изпълнят това предписание.
Започнаха да се придвижват из цялата зала и да застават зад тила на членовете на ОИК. Кандидатът за кмет на Община Петрич повдигнат от Политическа партия СБОР Стоян Николов Руйков физически попречи на Петьо Георгиев Костадинов-член на ОИК да заеме мястото си и да стартира да приема изборни бумаги.
В помещението за приемане на изборните бумаги няма защита и представители на Министерство на вътрешните работи.
Всичко това попречи на работата на ОИК, и прави невероятно естественото приемане, инспекция и предаване на протоколите на СИК и останалите бумаги и материали.
Поради което ОИК Петрич в профил всички присъстващи лица от залата на Общинска администрация Петрич, като се изключи чиновниците на ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ АД, членовете на секционните изборни комисии, упълномощените чиновници от Общинска администрация Петрич, приемащи изборните материали.
Не позволи в залата претенденти за общински съветници и кметовете, покровители, представители на партии, обединения и инициативни комитети, по време на приемане, инспекция и предаване на протоколите на СИК и останалите изборни бумаги и материали.
Намиращите се в залата лица, в която се прави приемане, инспекцията и предаването на протоколите на СИК и останалите изборни бумаги и материали, бяха изведени, оповестяват от комисията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР