Сннимка: БулфотоЧленството на Северна Македония в ЕС е важно, но

...
Сннимка: БулфотоЧленството на Северна Македония в ЕС е важно, но
Коментари Харесай

Борисов: Членството на Македония в ЕС не може да се случва за наша сметка

Сннимка: Булфото

Членството на Северна Македония в Европейски Съюз е значимо, само че не може това да се случва за наша сметка, прекроявайки историята. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в изказване след провелата се консултативна среща на тематика „ Преглед на двустранните връзки сред Република България и Република Северна Македония в подтекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси и предстоящата покана към Македония за присъединение към Европейски Съюз “, написа " Канал 3 ".

„ Комисията свърши доста. Досега са създали седем срещи. Има много неща, които пред няколко години никой не е мислел, че е допустимо да реализираме единодушие. Винаги съм казвал, че доскоро говорехме, че сме един народ. Нека приемем, че сме приятелски нации. Нека тази убийствена война от страна на Скопие да не продължава, тъй като ние нямаме по-близък народ и хора. Да ги спрем Северна Македония по пътя й към по-късно би било записано в историята, че откакто всички 27 страни са ги подкрепили, тъкмо България ги е спряла. Темата за Западните Балкани беше издигната на най-високо равнище. Ние желаеме и Албания да върви дружно с договарянията за Северна Македония. Никога не сме поставяли и не сме казвали, че абсолютно поддържаме влизането им в Европейски Съюз. Ние имаме 71 инструмента по-късно, мисля, че толкоз са преговорните глави. Нека спрат да си играят с историята и предишното и да се концентрират върху бъдещето. Разбира се това бъдеще директно ни интересува кулоар номер 8, разширяваме контролно-пропусквателен пункт “, добави още министър председателят.

Той посочи, че не всички политически партии са изпратили водачите си на срещата, в което видя пренебрежение към президента. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Collector (преди 17 секунди) Рейтинг: 66045 | Одобрение: 54070 Тъжнотп е, че сега македонците са лоялни на четници и египетски роми, а тъкмо те са трепали хиляди българи! COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР