Снимки: btvВ сезона на почивките нови правила гарантират по-добре правата

...
Снимки: btvВ сезона на почивките нови правила гарантират по-добре правата
Коментари Харесай

В сезона на ваканциите: Нови правила защитават по-добре туристите при организирани пътувания

Снимки: btv

В сезона на почивките нови правила подсигуряват по-добре правата ни при проведени пътувания. Кога можем да откажем предплатен пакет, без да губим пари? 

Десислава Маркова търси проведена отмора в Албания. Макар до момента да не е имала проблеми, избира да застрахова, написа btvnovinite.bg. 

„ Един път ми се случвало, беше се разболял човек от фамилията и не можахме да тръгнем, само че ни бяха предложили спомагателна застраховка, надлежно си възстановихме парите ”, съобщи тя. 

Новите правила регламентират и отвод от пътешестване при изключителни условия. 

Aко се откажем от пакетна отмора поради изригването на вулкан или опасността от атентат да вземем за пример, туроператорът е задължен да ни възвърне цялата сума в границите на 2 седмици. И  тук обаче има условия.  Необходимо е експлицитното предизвестие от управляващите за възпиране от пътувания в съответния регион. 

„ Когато става въпрос за бедствия, които не нарушават активността на определения хотел, само че клиентът се опасява от нова стихия да вземем за пример, то тогава няма по какъв начин да му се възстановят парите ”, разяснява Павлина Илиева, шеф на туристическа организация. 

Клиентът може да се откаже от пътешестване, в случай че цената на почивката му бъде увеличена в придвижване с повече от 8%. Той би трябвало да бъде известен за това най-малко 20 дни по-рано. 

 



„ Ако туристите решат по някаква причина и са възпрепятствани, може да трансферират своите права на различен екскурзиант, без да заплащат наказателна клауза и без да изгубят пари ”, акцентира Игнат Арсенов от Европейски потребителски център.

Ако пък почивката пропадне поради непълен брой туристи, уредникът би трябвало да ви предизвести не по-късно от 20 дни преди пътуването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР