снимки: Борис АнгеловТази сутрин е възникнал пожар в къщата, в

...
снимки: Борис АнгеловТази сутрин е възникнал пожар в къщата, в
Коментари Харесай

Огънят погълна част от историята ни: Изгоря къщата на Йордан Йовков във Варна

снимки: Борис Ангелов

Тази заран е зародил пожар в къщата, в която великият български писател Йордан Йовков е написал повестта си " Жетварят ". Постройката се намира във Варна на ул. " Георги Живков " 11.

За огненото злополучие в остарялата къжа оповестиха първо очевидци във " Facebook ". Пожарът евентуално е избухнал от погрешно боравене с открит огън, пише Moreto.net, базирайки се пресцентъра на Министерство на вътрешните работи във Варна.



" Пламъците погълнаха дома, където е живял Йордан Йовков и е написал повестта «Жетварят». Дали някой преднамерено е теглил кибрита на отпадъците вътре, дали някой пийнал клошар е палил огън, или някой откакто си е изпил утринното кафе, е захвърлил неизгасения си фас през балкона, та по този начин е станала белята - оставям на специалистите от пожарната да се произнесат, аз нямам такава подготвеност. Самият дим от пожара се виждаше чак от мястото против спирката на рейс 14 на Колхозния пазар (посока Владиславово).
Сега евентуално с цел да не стане пакост някъде из останките от къщата, като се разтика работата с този пожар, ще изравнят всичко с булдозери, а след някоя друга година ще гледаме по какъв начин се издига някоя нова кооперация на това място. Сами ние не ценим каквото имаме, само че постоянно надничаме в непознатото ", това написа във Facebook варненецът Борис Ангелов, който разгласява във Facebook фотоси от пожара. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР