Снимка: Юлия Лазарова, ДневникПоредна лидерска среща се провежда в Народното

...
Снимка: Юлия Лазарова, ДневникПоредна лидерска среща се провежда в Народното
Коментари Харесай

Христо Иванов, Пеевски, Борисов, Петков и министър Славов на лидерска среща за конституцията

Снимка: Юлия Лазарова, " Дневник "

Поредна лидерска намира се организира в Народното събрание, този път поради Конституцията.

Лидерите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи се събраха на изненадваща среща, на която да обсъдят измененията в Конституцията.

Тя е по самодейност на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов.  

На срещата участват Бойко Борисов и Десислава Атанасова от страната на ГЕРБ; Кирил Петков, Христо Иванов, Надежда Йорданова и Никола Минчев съставляват десницата; Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Станислав Анастасов и Йордан Цонев приказват от името на Движение за права и свободи.

В залата е и министърът на правораздаването Атанас Славов.

Както е известно, единственият план за промени в Конституцията, който е налице, принадлежи на Движение за права и свободи, а Движението няма задоволително депутати, с цел да го внесе официално в Народното събрание за разглеждане.

В началото на срещата Христо Иванов очерта главната цел на днешната полемика: да бъде обезпечена пътна карта, за това по какъв начин да протекат измененията в Конституцията.

По думите му тематиките, които би трябвало да бъдат разисквани през днешния ден са обсега на конституционната промяна, метода, по който ще бъдат прокарани измененията през Народното събрание, времевите ѝ параметри в светлината на нужната смяна на състава на Висшия правосъден съвет, както и нужните промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт.

От първичните изказвания стана ясно, че досега това са трите обединения, които са се оповестили в поддръжка на смяна на Конституцията. Но те имали планове, в които има основни разлики. Като главен въпрос бе поставено дали ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ще могат да се обединят към един общ законопроект за смяна на Конституцията. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР