снимка: Йорданка Господова/Дарик радиоПореден инцидент е станал вчера с влак

...
снимка: Йорданка Господова/Дарик радиоПореден инцидент е станал вчера с влак
Коментари Харесай

Влак се запали в движение

снимка: Йорданка Господова/Дарик радио

Пореден случай е станал през вчерашния ден с трен у нас. Влакът Пловдив-Панагюрище се е запалил в придвижване. За случая, станал в ранния неделен следобяд в региона на село Цар Асен, оповестиха пасажери пред Дарик радио. В суматохата хората скочили от композицията и тръгнали по релсите. Няма данни за потърпевши.
Пътували в злощастния трен обаче са гневни поради неприятната организация на различен превоз. Изпратен е рейс, който обаче се препълнил. За идващия хората чакали в горещините повече от час.
Някои тръгнали пеш по коловозите и ходили повече от 3 км. По-възрастните обаче не можели да изминат това разстояние и останали да чакат. Други панагюрци настояват, че този трен няколко пъти е спирал поради прегряване и недоумяват за какво до момента не са взети ограничения за сигурността и на жителите, и на чиновниците по тази линия.
Любопитното е, че тази линия би трябвало да се обслужва с мотриси от най-новата серия на БДЖ – „ Сименс Дезиро “. Редовните курсове по линията са възобновени от 2006 година Миналата есен обаче от държавния транспортьор тихомълком заменили част от немските машини със старите 40-годишни дизелови локомотиви от серия, доставена в България сред 1969 и 1980 година По-късно от пресцентъра на компанията обясниха, че новите мотриси са на ремонт, а до момента в който той тече, се постанова или да бъдат върнати в употреба остарели, или да се употребяват рейсове.
От БДЖ към момента не е пуснато публично известие за запалилия се трен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР