Снимка: Viasport.bg Балкан е новият шампион при момчетата U14. На

...
Снимка: Viasport.bg Балкан е новият шампион при момчетата U14. На
Коментари Харесай

Черно море Тича остана със сребърните медали от държавното по бакетбол за 14-годишни

Снимка: Viasport.bg

Балкан е новият първенец при момчетата U14. На финала на Държавното състезание по баскетбол в тази възраст баскетболистите на Николай Пеев се постановиха над Черно море Тича с 69:55, оповестява Viasport.bg.

``
реклама

Решителната фаза на шампионата се организира в Ботевград, а „ зелените “ завоюваха и седемте си мача в нея. Това е втора купа за 14-годишните през този сезон, които завоюваха и Купа БФБ.

Домакините започнаха по-добре срещата. Само за няколко минути те дръпнаха с двуцифрена разлика, а след първата част водеха с 19:11. Малко след началото на втория интервал „ моряците “ се приближиха единствено на точка от своя противник. Последва серия от 11:0 в интерес на Балкан, който на почивката бе напред с 34:22.

Началото на второто полувреме бе доста равностойно, като играта вървеше съвсем панер за панер. След това обаче още веднъж настъпи напредък в играта на „ зелените “. Те означиха 15 безответни точки и преди последната част водеха с 58:33. Това на процедура реши крайния излаз на срещата. До края Черно море съумя да стопи част от разликата, само че не и да промени развоя на мача.

Най-резултатен за първенците бе Стефан Михайлов с 22 точки. Александър Гавалюгов вкара 19, а Даниел Йорданов се регистрира с 12.

Драгомир Митев означи 13 точки за Черно море, до момента в който с 11 е Кристиян Попов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР