Снимка: Trafficnews.bgОгромен ръст на раждаемостта отчетоха в пловдивското село Устина.

...
Снимка: Trafficnews.bgОгромен ръст на раждаемостта отчетоха в пловдивското село Устина.
Коментари Харесай

Бейби бум в пловдивско село! 25 бебета проплакаха за година

Снимка: Trafficnews.bg

Огромен растеж на раждаемостта регистрираха в пловдивското село Устина. През миналата 2018 година там са проплакали 25 бебчета, като 20 от новородените са девойки. В предходните години в селото са се раждали сред 10 и 15 дечица, имало е и нулеви години, оповестява Trafficnews.bg.

``
реклама

Който има първо дете, да роди второ. Който има второ – да ражда трето! ” С това благопожелание се обърна към младите майки локалната акушерка Спаска Божкова в Деня на родилната помощ Бабинден.

Повечето от дамите, които са се сдобили с рожба през миналата година, се събраха пред здравната работа в селото, с цел да засвидетелстват своето почитание към медицинските лица и да спазят ритуала на празника. Те бяха закичени със здравец, след което поведоха „ бабата ” и персоналния доктор на дечицата Пантелей Тодоров към чешмата. Там алегорично бяха измити ръцете им с пожеланието „ Както леко се хлъзга сапунът, по този начин елементарно да се раждат бебетата ”. А майките ги подариха с забрадка и сапун.

Последва разчупването на обредната пита. По-голямото парче остана в ръцете на Гергана Чолакова. „ Готви се за близнаци ”, предсказа й „ бабата ”.

Всяка родилка получи поздравления от кметицата на селото Нели Бундева, след което купонът продължи в ресторант „ Стария кавак ” с песни, танци и шоу стратегия.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР