Снимка: СК Черно море-БризПрез седмицата приключи регата Трети Март, която

...
Снимка: СК Черно море-БризПрез седмицата приключи регата Трети Март, която
Коментари Харесай

СК Черно море-Бриз: Проблемът с оградата на базата ни остава. Следващата регата пак ще е при трудни условия

Снимка: Семеен кодекс " Черно море-Бриз "

През седмицата завърши регата Трети Март, която е формален старт на ветроходния сезон в България и се явява също държавно състезание за лодките в клас Ял-6.

Купата от 65-тото, юбилейно издание на най-старта регата в България отпътува за София. Неин притежател стана Васил Беязов от  ЦСЯК, София. Второ и трето място заеха надлежно ЯВОР КОЛЕВ " Ултрамарин " СКВ – 1 и  Иван Георгиев от. ЦСЯК, София. Тази година спечелилите в регатата съответстват с първенците в държавното състезание и по този начин екипажът със шкипер Васил Беязов в състав Васил Ралчев, Йордан Атанасов, Михаил Митев и Евтим Филипов стана и държавен първенец в клас Ял-6. В конкуренцията тази година присъединяване взеха 19 екипажа от 13 клуба. Организатори на проявата са МК „ Приятели на морето “ със съдействието на Семеен кодекс „ Черно море – Бриз “.

Регата Трети март носи необикновен заряд заради обстоятелството, че е първа за годината и се постоянно се организира в сурови метеорологични условия.

" Тази година организацията беше в допълнение усложнена от скандал, обвързван с нерегламентираната ограда с катанец, която от месеци стои въз основата на домакините от Семеен кодекс „ Черно море – Бриз “ и не даде достъп на уредниците до съдийските кораби. Този проблем наложи забавяне на старта в първия ден с три часа и в последна сметка потреблението на гумена лодка. В рамките на трите спортни дни, Областният шеф Стоян Пасев излезе със заповед за срутване на оградата. В последна сметка екип на Областна администрация единствено разруши катинара, само че по този начин и не в профил противозаконната ограда, намираща се на брега, възпрепятствайки достъпа до изключителна държавна благосъстоятелност ", оповестяват от Черно море-Бриз. 

" Така казусът с базата на най-стария ветроходен клуб в страната „ Черно море-Бриз “ остава, а наподобява провеждането на идната за сезона регата въз основата „ Регата Бриз “, за която се чакат 150 яхти, ще бъде в същите сложни условия. Състезатели в регата Трети март, родители, треньори и другари на клуба са инициирали подписка, с която се надяват достъпът им до брега въз основата да бъде навреме възобновен ", прибавят от клуба. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР