Снимка PexelsСветовната здравна организация (СЗО) заяви в петък, че е

...
Снимка PexelsСветовната здравна организация (СЗО) заяви в петък, че е
Коментари Харесай

СЗО Aнти-COVID-19 ваксината Moderna е разрешена за спешна употреба

Снимка Pexels

Световната здравна организация (СЗО) съобщи в петък, че е присъединила анти-COVID-19 ваксината  Moderna за незабавна приложимост, съобщи Агенция Франс Прес. Процедурата оказва помощ на страните, които  не могат сами да оценят успеваемостта на имунизацията, да имат достъп допустимо  най-бързо и да разрешат на схемата за шерване на ваксини Covax и други сътрудници да я популяризират в по-бедните страни.

Американската ваксина  е петата, включена в листата на СЗО за незабавни случаи.  Американската администрация по храните и медикаментите издаде позволение за незабавна приложимост на имунизацията Moderna на 18 декември 2020 година Разрешително, годно в целия Европейски съюз, беше предоставено от Европейската организация по медикаментите на 6 януари 2021 година

СЗО съобщи в изказване, че нейната стратегическа консултативна група от специалисти по имунизация (SAGE)  Другите ваксини, изброени за незабавна приложимост от СЗО, са Pfizer; AstraZeneca; Институт за серум в Индия и Янсен. Moderna съобщи в четвъртък,  че чака да създаде до три милиарда дози от имунизацията си през 2022 г . посредством нови задължения за финансиране за увеличение на предлагането в индустриалните обекти в Европа и Съединени американски щати.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите  (CDC) , в което се твърди, че имунизациите против ковид, създадени от  Pfizer и Moderna, са 80% ефикасни след първата от двете дози . Изследването е извършено сред декември и март и в него са взели участие съвсем 4000 здравни служащи.

Две седмици след втората доза успеваемостта на имунизациите се е нараснала до 90%.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР