Снимка PexelsСлънцето няма да се покаже и утре. През нощта

...
Снимка PexelsСлънцето няма да се покаже и утре. През нощта
Коментари Харесай

Облаци и дъжд в неделя

Снимка Pexels

Слънцето няма да се покаже и на следващия ден. През нощта облачността от запад още веднъж ще стартира да се усилва. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса.

Утре облачността ще се усили и над Източна България, и след обяд над цялата страна ще бъде забележителна, а вечерта в западните региони ще стартират и валежи от дъжд. Ще духа слаб юг-югозападен вятър, който денем ще стартира да се усилва и през нощта против понеделник по долината на Струма, в Източна България и по северните скатове на планините ще бъде мощен. През нощта против понеделник на доста места от запад на изток ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат сред 8 и 13 градуса, предава Българска телеграфна агенция. 

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време, само че облачността до вечерта последователно ще се усили. Ще остане без дъжд. Ще духа до сдържан южен вятър, който денем ще се усилва и вечерта към този момент ще е мощен. Максималните температури ще бъдат сред 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че ще се усилва и вечерта по северното крайбрежие ще бъде 4 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. Вечерта ще стартират превалявания от сняг, под 1500 м - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен, вечерта плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5, на 2000 метра - към 0 градуса.

В понеделник сутринта към момента в доста региони от страната ще има превалявания от дъжд, които до обяд в множеството места ще спрат, облачността от югозапад ще се раздра. В Източна България ще продължи да вали, в югоизточните региони има нараснала възможност за обилни количества. Южният вятър ще отслабне. Ще бъде относително топло, с позитивни минимални температури и дневни в по-голямата част от страната сред 10 и 15 градуса, в северозападните региони, където вятърът ще се обърне от североизток, по-ниски, 6-8 градуса. Във вторник в доста региони вятърът ще стихне. Облачността ще е най-вече забележителна и на обособени места, основно в Южна България, ще превали напълно слаб дъжд. Сутрешните температури ще са малко по-ниски, дневните - съвсем без смяна.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР