Снимка: PexelsПет области отново са в червената зона по заболяемост

...
Снимка: PexelsПет области отново са в червената зона по заболяемост
Коментари Харесай

Пет области отново са в червената зона

Снимка: Pexels

Пет области още веднъж са в алената зона по заболяемост с Ковид-19. Това е станало единствено за седмица, като инфектираните в Пазарджик, Сливен, Бургас, Хасково и София още веднъж са се нараснали до над 120 на 100 000 души. В столицата се вижда и равномерен растеж на признатите в болница.

Увеличават се и позитивните проби, съмнителни за английския вид на ковид, който е и по-заразен. Въпреки това здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че на този стадий стягане на ограниченията не се планува.

В две столични лечебни заведения сред 30 и 50% от позитивните вчерашните проби били съмнителни за английския вид на COVID-19.

" Това, което е притеснителното, е по-лесното предаване на този вариант. И тогава към този момент кривите на заболеваемостта могат да трансформират своя ход. Да се забърза покачването, по този начин да го назовем ", съобщи здравният министър.

България може да изследва до 5% от позитивните проби на ден за новите разновидности на вируса.

" Това проучване лишава време и то не зависи от бързината на проучването ", сподели Ангелов.

За 2 седмици у нас са потвърдени 33-ма инфектирани с английския вид на COVID-19. В последната седмица в София се вижда и растеж на признатите в болница с ковид.

" Имаме, несъмнено, нарастване с няколко пациента за последните 3-4 дни. Епидемиологичната конюнктура и у нас и в Европа допуска доста повишаване, което го чакаме след към 2 седмици, 3 ".

Здравният министър изясни, че следи непрекъснато обстановката в София.

" Тогава, когато преценим, че съществува някаква ясна наклонност, която да изисква ограничения. Бъдете сигурни, че вие ще бъдете първите, които ще ги разберете ", сподели Ангелов.

От " Пирогов ", където са настанени множеството инфектирани с английския вид на ковид обясниха, че за момента не са забелязали затруднения измежду инфектираните.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР