Снимка: PexelsЕвропейската агенция по лекарствата разреши днес съхранението на ваксината

...
Снимка: PexelsЕвропейската агенция по лекарствата разреши днес съхранението на ваксината
Коментари Харесай

ЕМА с важни последни подробности за ваксините срещу коронавируса

Снимка: Pexels

Европейската организация по медикаментите позволи през днешния ден съхранението на имунизацията против ковид на Пфайзер/Бионтех при по-високи температури от тези, които до момента бяха позволени. Това ще улесни нейната дистрибуция, съобщи Франс прес.

В известие ЕМА споделя, че е дала позитивно мнение за разрешаването на превозването и съхранението на флакони с имунизацията при температури сред минус 25 и минус 15 градуса по Целзий (тоест при температури на общоприети фармацевтични фризери) единствено за интервал от две седмици.

 
Става дума за опция на дълготрайното предпазване на флаконите при температура сред минус 90 и минус 60 градуса по Целзий в специфични фризери, споделя организацията. Това би трябвало да улесни бързата дистрибуция на имунизацията в Европейски Съюз, като понижи потребността от специфична хладилна инсталация за предпазване при доста ниска температура по цялата верига на доставката, изяснява ЕМА.

 
Подобно решение взе наскоро и Американската организация за медикаментите.

Днес ЕМА утвърди и две предприятия за производството на ваксини против ковид, предадоха международните организации. Това са завода на подизпълнителя на АстраЗенека - Халикс в Нидерландия и предприятието в Марбург /Германия/ на Пфайзер/Бионтех. Очаква се това да усили доставките на ваксини за Европейски Съюз. Първите доставки на дози от завода на Халикс за Европейски Съюз могат да се чакат до края на месеца, а първите от Марбург при започване на април. Заводът на Халикс не е нов, до момента в който този в Марбург е нов индустриален обект.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР