Снимка: ПетелМаксималните температури в утрешния ден ще бъдат между 12

...
Снимка: ПетелМаксималните температури в утрешния ден ще бъдат между 12
Коментари Харесай

Температури от 12 до 17 градуса в утрешния ден

Снимка: Петел

Максималните температури в утрешния ден ще бъдат сред 12 и 17 градуса. Това сочи синоптичната прогноза за 6 ноември.

В околните дни у нас ще доминира слънчево време, само че в часовете преди обяд в доста региони ще има мъгли, по-трайни и на повече места през почивните дни. Видимостта в тези часове ще бъде мощно понижена.

Тази нощ в Източна България ще продължи да духа сдържан североизточен вятър. Минималните температури в множеството региони на следващия ден ще са от 3° до 8°, в София към 4°. В часовете преди обяд тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо.

След обяд облачността в доста региони от страната ще понижава до слънчево време. В Източна България и по Черноморието ще се задържи прохладно. Максималните температури ще останат без смяна - сред 12° и 17°, малко по-високи в крайните югозападни региони.

В планините ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са към нулата.

В курортите - от 4° на Алеко, 5° в Пампорово, 7° в Боровец до 11° в Банско. Облачността ще е раздрана, намаляваща до слънчево време.

С облачно и мъгливо време ще стартира денят на доста места и на Балканите, а в обособени региони ще превали и слаб дъжд. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево.

В Западна и Централна Европа следва стопляне, в множеството региони там ще доминира слънчево време. На Пиренейския полуостров ще духа мощен южен вятър и на доста места ще има превалявания от дъжд. Дъждовно ще бъде и в по-голямата част от Европейска Русия, тук-там в северната половина преваляванията ще са от сняг. Топло за сезона ще е на Скандинавския полуостров.

У нас, в събота вятърът ще отслабне. До обяд тук-там в низините още веднъж ще има мъгли. През деня облачността ще е раздрана, най-вече слънчево ще бъде в планините, където се чака и стопляне. Мъгливо ще бъде на от ден на ден места в неделя и понеделник, като ще има региони, където видимостта ще остане понижена през целия ден и е допустимо от мъглите даже да преръми. В планините и припланинските региони ще бъде слънчево и топло за ноември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР