снимка ПетелРайонният съд наложи ефективно наказаниe на 28-годишен мъж за

...
снимка ПетелРайонният съд наложи ефективно наказаниe на 28-годишен мъж за
Коментари Харесай

Пират от XXI век: Съдът във Варна гледа дело за кражба от кораб, извършителят се разкая

снимка " Петел "

Районният съд наложи дейно наказаниe на 28-годишен мъж за кражба от транспортен съд, открит на кей в Южна промишлена зона - Варна. Наказанието бе наложено след реализирано в правосъдна зала съглашение, оповестиха от пресслужбата на съда.

28-годишният И. Н. призна виновността си за осъществена от него на 7 февруари тази година кражба на механически такъми и принадлежности от риболовен транспортен съд, дебаркирал за ремонт на един от пристаните в Южна промишлена зона. Вечерта на тази дата подсъдимият минавал по кея, когато решил да проникне в кораба, като с рамо развалил вратата на каютата и влезнал вътре. Оттам той откраднал маркови електрожени и ъглошлайфове, манометър за О2, 10-литрова газова бутилка, както кабели и такъми за заваряване. Всички движимости, на обща стойност за близо 1700 лв., подсъдимият сложил в два чувала и напуснал пристана. По пътя той оставил в незаключен риболовен фургон газовата бутилка, а останалите движимости с чувалите скрил в изоставена постройка на някогашния Топлоелектрическа централа. На идващия ден 28-годишния мъж още веднъж отишъл в региона на същия кей, където бил арестуван за инспекция от полицейски екип, който към този момент работел по сигнал за осъществената през нощта кражба от кораба. Тогава подсъдимият посочил къде е укрил инкриминираните движимости.

28-годишният И. Н. е направил кражбата при повторност и в изпитателния период на предишно наказание, също за посягане против собствеността. За съответното действие му бе наложено наказване от 6 месеца отнемане от независимост, при общ режим в изискванията на затвор. Към момента отнетите движимости са върнати на притежателите им. Споразумението е дефинитивно и влиза в действие незабавно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР