Снимка: Петел, архивПо-топло време ни очмаква в утрешния ден, сочи

...
Снимка: Петел, архивПо-топло време ни очмаква в утрешния ден, сочи
Коментари Харесай

По-топло време ни очаква в утрешния ден

Снимка: Петел, списък

По-топло време ни очмаква в утрешния ден, сочи прогнозата на синоптиците.

Днес беше по-хладно от нормалното. В София, Силистра и Разград бяха измерени едвам 16°, във Варна и Бургас – надлежно 18 и 19 градуса. Имаше и региони със мощен вятър. В Пазарджик и Кнежа бяха регистрирани пориви към 60 км/ч.

През нощта вятърът ще стихне и сутринта ще бъде доста студено, изключително в котловините на Югозападна България и в подбалканските полета, където се чакат температури сред 1° и 3° и там ще се образуват първите слани. В останалата част от страната минималните температури на следващия ден ще са сред 5° и 8°, по Черноморското ни крайбрежие – от 8° до 10°.

Максималните ще бъдат по-високи, спрямо през днешния ден, сред 21° и 26°, в София – към 22°. Облачността ще е раздрана, по-често до слъчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 21° и 23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 10 градуса на Алеко до 19 градуса в Банско, в Боровец и Пампорово – към 15, 16.

Продължават преваляванията в Североизточна Европа и на Скандинавския полуостров, като тук-там в Норвегия дъждът ще минава в сняг. Превалявания от дъжд ще има и на Пиренейския полуостров. На Балканите ще доминира слънчево време и температурите ще се покачат.

Температурата на морската вода в южната ни съседка Гърция, където към момента е уместно за плаж, е сред 24° и 26°.

У нас през почивните дни ще бъде слънчево, температурите ще се покачат още и в неделя оптималните ще са сред 24° и 29°. В началото на идната седмица облачността ще се усили, а вероятността за превалявания ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от изток, а температурите още веднъж ще тръгнат надолу.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР