Снимка от миналото с много въпросителни се появи в мрежата

...
Снимка от миналото с много въпросителни се появи в мрежата
Коментари Харесай

Появи се снимка в български вестник от 1935 г., заснета с... телефон

Снимка от предишното с доста въпросителни се появи в мрежата неотдавна. В остаряло издание от на вестник "Утро " от 1035 година е оповестена, която е била снимана от телефон, или най-малко по този начин написа под фотографията, предава Блиц.



Любопитното е случая е, че по това време телефоните с камери са били единствено научна фантастика. Ето какво написа индивидът, забелязал странното събитие:

"...Това е фотография на вестник "Утро " от 23.06.1935 година, който открих на тавана си в центъра на София, при почистване. До тук нищо извънредно, само че коментара под фотографията с момента от злополуката е забавен, а точно - " Моментъ от детонацията. Снимката е направена чрезъ телефон от Берлинъ ". Става дума за втората фотография от горе на долу, тази под фотографията на Хитлер при потърпевшите. С оглед необятната Ви аудиторя, Ви апелирам, в случай че прецените да публикувате фотографията, и в случай че някой може да даде пояснение на това, тъй като всички знаем, че по това време надали е имало телефони с камера. Вестникът е при мен и при нужда мога да го показва. Абсолютно достоверен е, без операции.! "

Това не е първият път, в който се поява информация за остарели фотоси, на които са снимани хора, които държат предмети, които доста наподобяват мобилни телефони. Но са необичайност случаите, за които се твърди, че дадена снимка от тези години е била снимана точно с телефон. Предстои да разберем дали не става въпрос за някаква неточност, пътешестване във времето или има и друго разумно пояснение.

Странното е, че на остаряла картина на Умберто Романо е изобразен индиец със смарт телефон, въпреки и през 1937 година, когато е било нарисувана картината, мобилни устройства в света към момента да не е имало.



Във кино лентата на Чарлз Чаплин „ Цирк “, излязъл по кината през 1928 година, мобилен телефон в ръката си пък държи жена.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР