Снимка на от Ще се отдели ли Шотландия от Великобритания,

...
Снимка на от Ще се отдели ли Шотландия от Великобритания,
Коментари Харесай

Все повече шотландци искат отделяне от Великобритания след Брекзит

Снимка на от

Ще се отдели ли Шотландия от Англия, както Англия се отдели от Европейски Съюз?

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че от ден на ден шотландци към този момент поддържат концепцията да се отделят от Обединеното кралство

Британският премиер Борис Джонсън окачестви прехвърлянето на права от централната власт към локалната власт в Шотландия като „ злополука “, съобщи Ройтерс, представени от Монитор. Коментарът му незабавно беше употребен от шотландските националисти, с цел да изискат да се организира нов референдум за самостоятелност.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че от ден на ден шотландци към този момент поддържат концепцията да се отделят от Обединеното кралство. За това спомагат както Брекзит, по този начин и неприятното ръководство на пандемията от управляващите в Лондон, разяснява Ройтерс.

Според Джонсън предаването на някои права на Шотландия от премиера Тони Блеър е „ най-голямата му неточност “. Той добави, че не вижда смисъл полу-автономното държавно управление на Шотландия на получава още права. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън пък отвърна, че позицията на консерваторите по повод на Шотландия е „ двулична “.

Като знак за разнобоя измежду Торите, водачът им в Шотландия Дъглас Рос побърза да се опълчи на Джонсън. „ Даването на права на Шотландия не беше злополука “, писа той в Туитър. „ Катастрофа е обсесията на локалните националисти за осъществяване на нов референдум. “

През 2014 година шотландците отхвърлиха независимостта с 55 против 45 %, само че от този момент националистите ускориха позициите си и завоюваха всички избори в Шотландия с огромна преднина.

Очаква се да се показват мощно и на изборите за шотландски парламент през май, а водачът им още веднъж да подвигне въпроса за нов референдум.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР