Снимка на най-дълбоката група от галактики, Купът Пандора, бе заснета

...
Снимка на най-дълбоката група от галактики, Купът Пандора, бе заснета
Коментари Харесай

Хъбъл засне най-дълбоката група от галактики

Снимка на " най-дълбоката " група от галактики, " Купът Пандора ", бе снимана от телескопа Хъбъл, оповестява Би Би Си. На фотографията се виждат сини арки, които съставляват далечни галактики, появили се само 12 милиона години след Големия гърмеж. Скритите обекти се виждат с помощта на гравитационните " лещи " на купа Абел 2744. Това е първият взор в дълбокото на вселената, изработен от програмата за наблюдаване Frontier Fields на телескопа Хъбъл.

На напред във времето се виждат цветните спирали и елиптичните галактики Абел 2744 в съзвездието Скулптор. Галактическият куп е наименуван Пандора поради странната и нападателна история на формиране на купа. Огромната гравитация на Абел 2744 работи като лещи, които деформират, осветляват и усилват по-далечни обекти.

Хъбъл разкри повече от 3000 сходни галактики. Най-малката вселена е 10-20 пъти по-слаба от която и да е друга позната до момента вселена. Новите галактики са по-ярки с помощта на явлението на лещите, само че от време на време са размазани, разтегнати или двойни, също като облиците в кривите огледала.

Въпреки че телескопът Хъбъл и преди е разпознал галактики от епохата на " първите "  години на Големия гърмеж, астрономите са сюрпризирани да открият обекти, които са 10-20 пъти по-ярки от всичко, което са виждали преди.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР