снимка: Liva.Varna.bgПрофесионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване Николай Хайтов“

...
снимка: Liva.Varna.bgПрофесионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване Николай Хайтов“
Коментари Харесай

Модернизират две гимназии във Варна с европейски средства, отново ще местят учениците

снимка: Liva.Varna.bg

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ и Професионалната гимназия по стопанска система „ Д-р Иван Богоров “ ще бъдат актуализирани и осъвременени с европейски средства в размер на 2,8 млн. лева по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

Ремонтните действия в Гимназията по дървообработване включват саниране, замяна на остарялата дограма, отчасти преустрояване на първия етаж на постройката посредством създаване на нови кабинети и работилници, обезпечаване на налична среда и други. В ПГИ „ Д-р Иван Богоров “ ще бъде положена топлоизолация на фасадите, създаване на асансьор, рампа и платформа за хора в неравностойно състояние, замяна на дограма, боядисване на стени и тавани, слагане на нови порти и ремонт на дворното пространство.

 

Крайният период за осъществяване на ремонтите е юни 2019 година Фирмите са уверили, че ще създадат всичко допустимо да приключат в по-кратък от авансово заложения период, изясни на конференция през днешния ден ръководителят на плана Христо Недев.

Създадена е организация за пренасяне по време на ремонтните действия на учениците от ПГИ " Д-р Иван Богоров " и ОУ " Антон Страшимиров ", които употребяват обща база. Децата от гимназията по стопанска система ще се образоват в постройката на ОУ " Стоян Михайловски ", а тези от ОУ " Антон Страшимиров " - в ОУ " Н. Й. Вапцаров " и СУ " Неофит Бозвели ". Учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване не се постанова да бъдат премествани по време на ремонта, защото той ще се прави по корпуси. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР