Снимка: ФотоБългарияШампионът на България София Блус, постигнал требъл на домашна

...
Снимка: ФотоБългарияШампионът на България София Блус, постигнал требъл на домашна
Коментари Харесай

Шампионът Блус представя България в Москва, Атлетик домакинства в Европа в Благоевград

Снимка: ФотоБългария

Шампионът на България София Блус, постигнал требъл на домашна сцена през 2018 година, ще играе в Москва при третото си присъединяване в евротурнирите по бейзбол след 2014 и 2016 година Подгласникът на " блусарите " в шампионатите за Купата на България и Купа " София " – Атлетик (София), пък ще бъде хазаин в Благоевград на другата континентална подготовка за Купата на федерациите през 2019 година

Това стана ясно от известие на техническата комисия към европейската бейзболна конфедерация (СЕВ), разпратено през вчерашния ден до всички заинтересувани национални федерации. И двата шампионата ще се проведат в седмицата 10-16 юни, като към момента не е известно кои тимове ще са противници на българските представители.

Страната ни в началото нямаше желание да провежда континентален шампионат на клубно равнище през идващото лято. Поради липса на други кандидатури обаче президентите на БФБ Ясен Неделчев и на Атлетик Румен Лачев взеха взаимно решение да подадат поръчка, незабавно утвърдена от СЕВ.

България има две квоти за квалификациите за Купата на федерациите. Двата ни тима обаче нямат право да вземат участие в един и същи шампионат и по този начин отпада опцията Блус също да играе в Благоевград. Затова „ сините” ще би трябвало да пътуват до съветската столица, където хазаин ще бъде локалният първенец СШОР №42 Москва.

През 2019 година България ще провежда и конкуренцията в една от двете групи на европейското състезание за мъже в Дивизия Б (1-7 юли). Националният ни тим също ще семейства на ст. " Портър Фийлд " в Благоевград.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР