Снимка Флагман.бгОпасният престъпник Рашко Димитров, по прякор Игуаната, два пъти

...
Снимка Флагман.бгОпасният престъпник Рашко Димитров, по прякор Игуаната, два пъти
Коментари Харесай

Игуаната два пъти бяга от затвора: Там е ужас, не е за хора!

Снимка Флагман.бг

Опасният нарушител Рашко Димитров, по прякор Игуаната, два пъти е духвал от пандиза, до момента в който излежава присъда от 7 години и 8 месеца за цяла палитра от закононарушения, сред които въоръжен обир, владеене на опиати и  блудничество.

Това стана ясно едвам през днешния ден по време на съвещание за разглеждане на молбата на Игуаната за предварително освобождение, предава кореспондент на Флагман.бг.

Той избягал един път, до момента в който работил на външен обект, а по-късно „ не запомнил ” да се прибере след дълъг отпуск от 1 месец, поради тежко заболяване. И в двата случая въпреки всичко Димитров се прибирал непринудено зад решетките, въпреки и със забавяне.

„ Не се върнах в точния момент поради здравето ми. После въпреки всичко се прибрах. В пандиза е смут, той не е за хора. Нормален човек не може да обитава в нашите затвори в Бургас, даже и Дебелт е на рухване. Може би след 2 месеца ще се разпадне. По време на отпуската ми имаше ремонт в пандиза, нямаше по какъв начин да ми дават естествени условия за възобновяване ”, съобщи Игуаната в правосъдната зала.

На него му остават едвам 4 месеца до излежаване на цялостното наказване. 30-годишният мъж разгласи, че желае да бъде освободен предварително, защото жена му е подала молба за бракоразвод и неговото предпочитание е да изяснят фамилните си връзки.

Представителят на прокуратурата Георги Чинев и служителят на бургаския затвор контрольор Николай Стоянов се опълчиха на молбата на Игуаната. Те акцентираха с изключение на множеството бягства и дисциплинарните му санкции. Оценката на степен на заплаха от риск на Димитров също е висока, което демонстрира, че той не се е поправил през времето зад решетките. 

Колоритният нарушител, който се беше барнал с дрешки на международно известния дизайнер Филип Плейн, съобщи, че за него не е проблем да долежи присъдата си, защото му остава по-малко от половин година.

Съдия Светлин Иванов остави Игуаната в пандиза.

Припомняме, че Рашко Димитров е част от бандата на Мечо, Ламята и Шливата. Четиримата бяха арестувани още през 2010 година и упрекнати за въоръжени грабежи в магазини и бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие. При осъщественото претършуване на колата им " Ауди А 3 " бяха открити 17 боеприпаса за газов револвер, устройство за заглушаване отдалеченото заключване на коли / така наречен " запушалка ", два дълги ножа – вид " мачете " и кози крайник, употребен за разтрошаване на порти.

Иван Гюров - Шливата пък се прочу през 2014 година, когато също духна от пандиза и бе дирен под ръвро и камък в продължение на 2 седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР