Снимка ФейсбукРуският вицепремиер Юрий Борисов заяви, че Москва може да

...
Снимка ФейсбукРуският вицепремиер Юрий Борисов заяви, че Москва може да
Коментари Харесай

Руски вицепремиер: Русия може да продаде на Турция и бойни самолети

Снимка Facebook

Руският вицепремиер Юрий Борисов съобщи, че Москва може да продаде на Турция и бойни самолети, откакто Съединени американски щати оповестиха, че изключват страната от програмата за изтребителите Ф-35, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Борисов похвали Турция за твърдата позиция във връзка с покупката на съветските зенитно-ракетни системи С-400 без значение от заканите за наказания на Вашингтон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вицепремиерът не изключи опцията Русия да продаде на Турция и бойни самолети. " Защо не? Вече има казус ", отговори Борисов на въпрос в изявление за Интерфакс.

Турция не отстъпи от желанието да се снабди с съветска отбранителна система без значение от натиска от страна на Съединени американски щати, в отговор на което Вашингтон блокира присъединяване на страната в програмата за изтребителите Ф-35.

НТВ показва, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е декларирал през вчерашния ден, че не намира за заслужено решението за Ф-35. Тръмп е обвинил администрацията на предшественика си Барак Обама, че е принудила Турция да се насочи към съветските системи.

" Положението, в което те се намират, е доста комплицирано. Положението, в което се намираме ние, е доста комплицирано. Продължаваме да работим по въпроса. Ще забележим какво ще стане ", е декларирал Тръмп, представен от турската телевизия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР