Снимка: Фейсбук група За МорскатаВарна изгуби виден общественик, който стана

...
Снимка: Фейсбук група За МорскатаВарна изгуби виден общественик, който стана
Коментари Харесай

Създателят на СОПА Юлиян Чолаков почина след усложнения от COVID-19

Снимка: Facebook група " За Морската "

Варна изгуби изтъкнат държавник, който стана следващата жертва на ковид.

" Почина Юлиян Чолаков, страховит човек и другар, който оказа помощ на десетки хора и цивилен групи да водят и печелят каузи в отбрана на човешките си права. Истински рицар на правовия ред, той трансформира административното право в СОПА за дисциплиниране на безотговорни и надменни институци ", оповестиха от фейсбук групата " За Морската ".

Той сътвори Сдружението за усъвършенстване на правораздаването и администрацията СОПА и редица други начинания в родната си Варна. Чолаков е умрял след затруднения от COVID във варненската окръжна болница.

" Скромната му персона, която в никакъв случай не се е натрапвала, не изиска помощ от приятелите, не звънна на Кмета или Премиера, с цел да получи специфични грижи. Вече е късно. Узнаваме в този момент, само че не можем да ти помогнем, приятелю. Почивай в мир, няма да те забравим - теб и делата ти. Поклон! ", пишат негови съратници.

Близките на Юлиян Чолаков оповестиха, че погребението му ще бъде в понеделник, в 11.45 в част Тополите на Варненското гробище, написа chernomore.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР