СНИМКА: ЕВРОКОМСофийски градски съд постанови административна глоба от 3000 лв.

...
СНИМКА: ЕВРОКОМСофийски градски съд постанови административна глоба от 3000 лв.
Коментари Харесай

СЪДЪТ РЕШИ: Административна глоба от 3000 лв. за Боян Расате

СНИМКА: " ЕВРОКОМ "

Софийски градски съд постанови административна санкция от 3000 лева на ръководителя на Български народен съюз Боян Расате.

Той беше упрекнат в безчинство и нанасяне на телесна щета, откакто на 30 октомври 2021 година, дружно със свои съидейници влезе в офис на неправителствена организация в поддръжка на ЛГБТ общността.

Самият Расате настоя пред " Евроком ", че вярното решение е било цялостното му оправдаване.

" От здравното на по този начин наречената потърпевша излиза наяве, че тя няма особени телесни повреди. Присъствието ми на мястото се изяснява с това, че бях осведомен, че ще се организира разискване на тематики, свързани с хомосексуалността и сходна материя. Искахме да вземем присъединяване в срещата, с цел да представим нашата гледана точка по въпроса. Бяхме доста жестоко посрещнати, тъй като наличието ни там явно, е било нежелано. Ако е имало дейности на неучтивост, те са били от другата страна, която се опита да ни изкара от помещението. От очевидци беше доказано, че Елена Ваташка от самото начало изискваше да се извика полиция, с цел да се посочи всичко. От камерите на улицата може да се види, че напуснахме мястото напълно умерено ", това съобщи пред съда Боян Расате.

Председателят на Български народен съюз отхвърли да удостовери дали ще апелира административната си санкция, като акцентира, че това е решение от компетенцията на неговата отбрана.

По обвиняването за нанасяне на телесна щета, Боян Расате беше оневинен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР