Снимка-Dnes.bgКъщата на улица Димитър Димов в София, в която е

...
Снимка-Dnes.bgКъщата на улица Димитър Димов в София, в която е
Коментари Харесай

Събарят къщата на Димитър Димов в Лозенец

Снимка-Dnes.bg

Къщата на улица " Димитър Димов " в София, в която е живял именитият създател на " Тютюн " и " Осъдени души ", ще бъде съборена. Всичко това става към дните, когато означаваме 55 години от гибелта на Димов. Къщата музей на писателя е наоколо на ул. „ Кръстьо Сарафов “ № 26.

По план на мястото на къщата ще се появят две нови здания.

Вече са изсечени и дърветата в двора, като е получено позволение за това. " Инвеститорът има позволение за градеж. Съседите са подавали тъжби и съвсем цялата строителна документи е предходна през съда - Подробен устройствен план, виза, позволение за градеж. Също по този начин имат позволение и от Института за монументи на културата. Разрешителното за градеж е от 2018 година ", обясниха пред Столица.bg от регион Лозенец. Къщата на Димов към този момент е оградена с железни пана и е сложена табела от вложителя. От нея излиза наяве, че се продават на зелено жилища в новата постройка. Цената на 3-стаен апартамент е 206 000 евро.

Според Министерство на културата къщата не има статут на недвижима културна полезност по смисъла на Закона за културното завещание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР