Снимка: Димитър КьосемарлиевВицешампионска титла и три бронзови отличия е равносметката

...
Снимка: Димитър КьосемарлиевВицешампионска титла и три бронзови отличия е равносметката
Коментари Харесай

Вицешампионска титла за България от световното по карате в зала Конгресна

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вицешампионска купа и три бронзови оценки е равносметката за България от втория ден на Световното състезание по карате киокушин, което се организира в Двореца на културата и спорта във Варна.

Пред аудитория от над 1000 състезатели от България и други 32 страни, треньори и посетители Миглен Димитров стана световен вицешампион. Той стигна до финала след победа над Алидияр Досумов от Казахстан в категория +65 кг при 14/15-годишните, а за международната купа той се бори с руснака Сергей Иванников.

Както писахме, бронзови оценки бяха връчени на Ивон Тенева и Теодора Попова (категория 12 и 13-годишни), както и на Васил Димитров (кат. 16 и 17-годишни).

Вторият ден от зрелищния карате киокушин уикенд мина с огромен триумф и за мъжете, жените от националния тим на България. Техните срещи от 2-ото Европейско състезание към този момент започнаха. Десетима от общо тринадесет български състезатели стигнаха до европейските полуфинали за мъже, дами и ветерани на по карате киокушин.

Битките на мъжете и дамите за европейските шампионски трофеи стартират на следващия ден в 10 часа. От 13.30 часа ще се организира и публична гала, която се чака да бъде открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР