Снимка: Дарик ВарнаВ понеделник ще се изгражда временната организация за

...
Снимка: Дарик ВарнаВ понеделник ще се изгражда временната организация за
Коментари Харесай

Същинският ремонт на Аспаруховия мост започва във вторник

Снимка: Дарик Варна

В понеделник ще се построява краткотрайната организация за придвижване по Аспарухов мост, а същинските строителни работи ще започват във вторник. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ във връзка със започващия идната седмица ремонт на оборудването.
 
Аспаруховият мост се състои общо от 11 уреди, а от идната седмица стартира обновяването на оборудване 6, с дължина 97 метра, написа Дарик Варна. Платното за Бургас ще бъде затворено за придвижване, а трафикът ще е ориентиран в платното за Варна по ремонтираните през предходната година уреди 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се лимитира, прецизират от Пътната организация.
 
Отлагат ремонта на Аспаруховия мост

Ремонтът включва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничаващи системи, парапети и т. н. Строително-монтажните работи ще се извършват от ДЗЗД „ ПОНТ “, което има 4-годишен контракт по Закона за публичните поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна. На обекта ще се работи оптимално мобилизирано, с цел да може при подобаващи метеорологични условия ремонтните действия да завършат колкото се може по-бързо.

Аспаруховият мост е в употреба от 1976 година и е съществена връзка на кв. „ Аспарухово “ с останалите квартали на Варна. Ремонтът му е належащ, защото не е ремонтиран от към 40 години. През предходната година със средства от републиканския бюджет стартира поетапното възобновяване и бяха ремонтирани три от оборудванията в посока Варна, идвайки от квартал „ Аспарухово “ и автомагистрала „ Черно море “ - уреди 1, 3 и 5. Тази година преди началото на летния сезон приключи ремонтът на уреди 2 и 4.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на водачите да карат деликатно, да съблюдават пътните знаци, въведени с краткотрайната организация на придвижване и да плануват повече време за пътешестване, заради по-бавното пътешестване при осъществяването на строителни работи.

Шофьорите, преминаващи директно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „ Девня “ във Варна - с. Езерово – с. Страшимирово - Девня – с. Разделна - Белослав - автомагистрала „ Черно море “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР