Снимка: Bulphoto Георгиев припомни, че през юли 2022 година СОС

...
Снимка: Bulphoto Георгиев припомни, че през юли 2022 година СОС
Коментари Харесай

Премахнаха 11 незаконни павилиона пред КАТ-София

Снимка: Bulphoto

Георгиев напомни, че през юли 2022 година СОС одобри нови промени в Наредбата за преместваеми обекти. Въведохме санкции до 50 хиляди лв. и най-важното, забранихме по този начин наречените " краткотрайни връзки " - когато се закачат за електрически сила сякаш за малко, а в действителност ги употребяват за по 20 години, изясни ръководителят на СОС.

Снимка: Bulphoto

За една година в използването на тези правила, дружно с основния проектант и районните кметове сме премахнали над 400 противозаконни обекта в целия град, сподели Георгиев и добави, че в 99% от случаите имат тъжби, като общината е спечелила над 400 каузи.

Снимка: Bulphoto

Днес също имаше напрежение, хората стачкуваха, подали са даже тъжба против това, че се отстраняват павилионите, изясни Георгиев и добави, че това не значи, че СОС ще " направи крачка обратно ". По думите му това е единственият метод " да подредим София и да я създадем безвреден град ".

Снимка: Bulphoto

По думите на ръководителя на СОС хората, които са свършили работа по използването на разпоредбите, са основният проектант на София Здравко Здравков, както и шефът на дирекция " Общински строителен надзор " Цветан Тодоров. Георгиев уточни, че с диалози със притежателите са съумели да убедят някои от тях да изнесат оборудването си, като сега стопират електрическото зареждане, след което стартират с преместването. Вчера някои от тях сами са организирали преместването на обектите, с цел да могат да ги запазят, по този начин е по разпоредбите, тяхното искане е спазено, уточни още той.

Снимка: Bulphoto
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР