Снимка БулфотоЦената на живота и притокът на мигранти са двете

...
Снимка БулфотоЦената на живота и притокът на мигранти са двете
Коментари Харесай

Българинът мисли за заплатата, доходите, разходите и... миграцията

Снимка Булфото

Цената на живота и притокът на мигранти са двете най-сериозни грижи на българина. Това излиза наяве от оповестено през днешния ден проучване на Европейската комисия, направено във всички страни членки, съобщи флагман.бг.

Запитани за най-належащите проблеми в България, 46% от интервюираните показват покачващите се цени и издръжката на живота, всеки трети е угрижен от положението на опазването на здравето, а 27% от положението на стопанската система. 72% от интервюираните българи считат, че икономическата обстановка у нас е доста тежка и единствено 20 на 100 са удовлетворени.

В същото време съвсем половината от българите са удовлетворени от изискванията, при които работят (48%) и финансовата обстановка на фамилиите им ги устройва (46%). 64% от интервюираните не намират да има усъвършенстване или влагане в ситуацията им, а 48% и в фурия на страната.

23 на 100 обаче виждат, че България върви напред, а 19% напредват и в персонално качество. В европейски проект българите се вълнуват най-много от миграцията (46%) и от тероризма (36%), 15% акцентират икономическата обстановка в Европейски Съюз, а 13 на 100 инфлацията и растящите цени. За разлика от останалите европейски жители, които слагат след миграцията климатичните проблеми, единствено 10 на 100 от българите считат тематиката за значима.

Традиционно българите имат по-голямо доверие в европейските институции, в сравнение с в българските. 55 на 100 от интервюираните имат вяра на Брюксел и единствено 25% на българското държавно управление и 17 на 100 имат доверие в българския парламент. 59% са позитивно въодушевление към Европейски Съюз, а евроскептиците в България са към 11 на 100 от интервюираните.

От преимуществата на еврочленството българите ценят най-високо свободното пътешестване (87%), следвано от опцията за обща защита (70%) и общата външна политика (64%). Европейската валута - еврото има минимум поддръжници измежду българите - единствено 40 на 100 я считат за значима, а 45% са срещу. Повече от половината българи (54%) биха подкрепили ново разширение на Европейски Съюз. 12 години след влизането на България в Европейски Съюз 55% от българите се считат за европейски жители, а 46% не се усещат такива.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР