снимка: БулфотоТемпературите отново ще са високи.Облаци и превалявания и днес

...
снимка: БулфотоТемпературите отново ще са високи.Облаци и превалявания и днес
Коментари Харесай

Първо слънце, а после и дъжд в четвъртък

снимка: Булфото

Температурите още веднъж ще са високи.

Облаци и валежи и през днешния ден в следобедните часове, само че температурите съвсем на всички места бяха над 25 градуса, в Русе оптималната е 30 градуса, до момента в който най-хладно беше в София - 24 градуса.

Слънце до обяд и дъжд в следобедните часове ни чакат и на следващия ден. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици, както и условия
за градушки. По-значителни ще са преваляванията в планинските региони. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса.

Преди обяд  по Черноморието  ще бъде най-вече слънчевo, само че по-късно и там ще се появят облаци и тук-там ще превали и прегърми.

Максималните температури ще бъдат сред 22 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 18-19°.

И  над планините  около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици.

Остават изискванията и за  градушки . В Стара планина и Рило-Родопския масив преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток.

В доста региони на континента ще има следобедни краткотрайни, в обособени региони интензивни, превалявания и гръмотевици. По Западното и Централното Средиземноморие ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд над Италия, тук-там там ще превали дъжд.

Локални интензивни и обилни по количество превалявания се чакат още веднъж на  Балканите  - на доста места има издадено предизвестие и за мощни гръмотевични стихии.

У нас до края на тази и при започване на новата седмицата повече слънце ще има заран. След обяд и до среднощ тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Остават изискванията за градушки. Максималните температури ще бъдат сред 22 и 27 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР