Снимка БулфотоСофия е на 23-то място сред градовете с най-големи

...
Снимка БулфотоСофия е на 23-то място сред градовете с най-големи
Коментари Харесай

София в Топ 100 на най-задръстените градове

Снимка Булфото

София е на 23-то място измежду градовете с най-големи тапи в Европа. Столицата на България попада за първи път в Топ 100 на градовете с най-големи тапи в света и е сложена на 83-то място в показателя за трафика на компанията TomTom. Софиянци губят по 38 минути дневно в очакване в тапи. На година това прави цели 144 часа, заяви Канал 3.

 

През предходната година най-големите тапи в София са регистрирани на 20 май, петък. Заради тапите в столицата времето за пътешестване се удължава приблизително с 29%, като повече време се губи в тапите вечер, в сравнение с заран – вечерният час пик удължава времето за пътешестване с 66% по отношение на 58% за утринния час пик. 

Тези индикатори слагат София на сходно ниво във връзка с тапите с Портланд, Лозана и Берлин. 

Градът с най-големи тапи в света е Мексико, където трафикът удължава времето за пътешестване с 66%. Следват Банкок с 61% и Джакарта с 58%.

Румънската столица Букурещ е градът с най-ужасяващи тапи в Европа – те удължават пътуването на локалните поданици с цели 50%.

Това слага града на пето място в света, директно след китайския град Чунцин.  Десетката се добавя от Истанбул, Чънду, Рио де Жанейро, Тайнан и Пекин. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР