Снимка БулфотоСъвместни проверки за наличие на нерегламентирано отглеждане на домашни

...
Снимка БулфотоСъвместни проверки за наличие на нерегламентирано отглеждане на домашни
Коментари Харесай

В Разградско започват проверки за нерегламентирано отглеждане на прасета от типа заден двор

Снимка Булфото

Съвместни инспекции за съществуване на нерегламентирано развъждане на домашни свине от вида " заден двор " стартират от на следващия ден в Разградско.

Това заяви през днешния ден шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Илиян Драмалиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че профилираните екипи ще посетят на първо време селата Звънарци и Юпер, които попадат в 10-километровата санитарна зона от свинекомплекса в русенското село Бръшлен. В събота екипите ще са в Исперих. В случай, че при обходите се откри нерегламентирано развъждане на свине в стопанства вид " заден двор ", животните ще бъдат унищожени, сподели доктор Драмалиев. Началникът на отдел " Здравеопазване на животните " в ОДБХ доктор Юлиян Йорданов означи, че са подхванати нужните ограничения за увещание на популацията да изколи домашните си свине, с цел да се прекъсне веригата за разпространяване на вируса

Областният шеф Гюнай Хюсмен увери, че в издадената през вчерашния ден от него заповед за оповестяване на бедствено състояние в Разградска област поради Африканската чума, няма предписание да се унищожават прасетата по обитаеми места. Той обаче предложи на жителите да заколят сами прасетата, които отглеждат от вида " заден двор ", тъй като при определяне на болест в района унищожаването ще се наложи да бъде осъществено от ветеринарните служби.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР