Снимка БулфотоПредседателят на парламента Цвета Караянчева се изяви като говорител

...
Снимка БулфотоПредседателят на парламента Цвета Караянчева се изяви като говорител
Коментари Харесай

ГЕРБ застанаха официално в подкрепа на крупните строителни бизнесмени и обявиха: Гласим закон да наказваме, ако някой ги обвини в злоупотреби

Снимка Булфото

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се изяви като представител на Камарата на строителите в България (КСБ).
Тя даде брифинг след среща с тях в Народното събрание. Днес Камарата изкара тежка техника на митинг в София поради рецензиите на Българска социалистическа партия, че има корупция в строителството по пътищата, написа флагман.бг.

Караянчева изчете пред медиите какви дейности са подхванали от КСБ: „ Днес представителите на Камарата на строителите в България внасят в Народното събрание подписка и отворено писмо, като упорстват за прекъсване потреблението на сектора за политически цели. Второ, прекратяване на голословните и неподкрепени с доказателства обществени изказвания за корупция и злоупотреби в строителството. Трето, отбрана правата и обезпечаване успокоение и сигурност на българските строители. ”
Председателката на Народното събрание съобщи от свое име, че ги поддържа.

Репортерка попита Караянчева – дали ще създадат промени в Наказателния кодекс, тъй че тези, които клеветят строителите, да могат да носят наказателна отговорност, и по-точно такива промени, с които строителите по-късно да могат да съдят за пропуснати изгоди.

Шефката на Народното събрание отговори: „ Темата за клеветата е доста значима. Радвам се, че я повдигате. Но това е въпрос, който ще обсъдим с сътрудниците адвокати. Засега персонално аз не съм мислила в тази посока, само че и на работната група, която ще се провежда, могат да се обсъдят тези тематики. Разбира се, с изключение на клеветата може и нещо друго да влезе в Наказателния кодекс, тъй че тематиката е напълно друга. ”

Всъщност клеветата и сега е в Наказателния кодекс. 

Цвета Караянчева бе запитана какво мисли за прецедента - едрият бизнес да стачкува посредством мирна проява против опозицията.
„ България е демократична страна и всеки има право да изрази своето мнение – дали с мирна проява или с подписка, или, както виждате в тази ситуация, и с двете; а ние като политици би трябвало да чуеме какво споделят и браншът, и бизнесът, и българските жители ”, обясни шефката на Народното събрание.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР