снимка БулфотоОт начабото на годината по сметките на НАП са

...
снимка БулфотоОт начабото на годината по сметките на НАП са
Коментари Харесай

По сметките на НАП са постъпили 100 млн. лв. онлайн

снимка Булфото

От начабото на годината по сметките на Национална агенция за приходите са постъпили близо 100 млн. лева онлайн, регистрират от администрацията. 

Онлайн заплащането е била една от най-често употребяваните електронни услуги на НАП. От началото на годината досега през така наречен виртуален ПОС (е-услугата за заплащане с карти) без такси са платени съвсем 100 млн. лева, а от основаването на услугата са осъществени повече от 1,4 милиона преводи за над 500 милиона лв., съобщи.

Електронната услуга „ Справка за задълженията с опция за осъществяване на заплащане “ е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната организация прецизират, че за заплащането посредством виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента незабавно, без нормалното закъснение при банков превод.

Онлайн заплащането към Национална агенция за приходите е станало по-популярно в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура.

" Електронната услуга на НАП спестява време и пари на клиентите, като плащанията са без такса ", сподели Боряна Георгиева, шеф на дирекция „ Обслужване “ в НАП. 

Много от клиентите на офиса на НАП в Русе се възползват и от ПОС-терминалните устройства за разплащане  чрез банкови карти, които се намират на 15 работни места в салоните за обслужване. От началото на годината през тях са направени 6 205 бр. транзакции за сумата 4 068 997 лева Преводите непосредствено са били отразени в данъчните и осигурителни профили на жителите без те да заплащат никакви такси за това, оповестиха от приходната организация. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР