Снимка БулфотоОбщите разходи за труд на бизнеса в България нарастват

...
Снимка БулфотоОбщите разходи за труд на бизнеса в България нарастват
Коментари Харесай

Eвростат тръби: Българските заплати със скок от 5%. Достигнахме ли Европа?

Снимка Булфото

Общите разноски за труд на бизнеса в България нарастват с 5,1% за година, демонстрират данните на Евростат. Това нарастване е много по-голямо от междинното за Европейски Съюз от 2,8%, написа trafficnews.bg.

Въпреки това заплатите у нас нарастват с много по-бавни темпове по отношение на редица страни от Европейски Съюз, в които възнагражденията са много по-високи.

Най-много в Европейски Съюз са нарастнали разноските за труд в Румъния – с 13,1%. На идващите места се подреждат Латвия (+11,8%), Португалия (+10,3%) и Литва (+10,2%.).

По-бързо в сравнение с у нас нарастват и разноските за труд в Естония (+8,5%), Унгария (+8,1%), Чехия (+7,4%) и Словакия (+7%).

В резултат макар повдигането на заплатите оставаме на дъното в Европейски Съюз по мярка на възнагражденията за час работа – по-малко от 5 евро.

Най-бързо у нас нарастват заплатите на програмистите – с 11,6% за година. Следват ги заетите в енергийния бранш с 11,3%.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР