снимка БулфотоНСИ и Агенцията по заетостта отново съобщават лоши новини

...
снимка БулфотоНСИ и Агенцията по заетостта отново съобщават лоши новини
Коментари Харесай

НСИ: Новорегистрираните безработни са повече от намерили работа

снимка Булфото

Национален статистически институт и Агенцията по заетостта още веднъж оповестяват неприятни вести във връзка с безработицата. За следващ месец тези, които са се записали в бюрата по труда са повече от тези, които са се намерили работа.

Според данните в интервала от 23 до 29 август в бюрата по труда са се записали 3900 души, а почналите работа са 3200, съобщи БНР.

Работодатели предизвестиха, че се е обърнала наклонността, която съществуваше на пазара на труда до началото на юли.

За последната следена седмица от 23 до 29 август, най-вече са новорегистрираните безработни в съпоставяне със почналите работа посредством бюрата по труда в областите Враца, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Хасково.

Изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов е безапелационен, че би трябвало да се следи по какъв начин се развива пазарът на труда.

" Той демонстрира, че последните осем седмици броят на освободените лица, т.е. на записаните безработни надвишава броя на постъпилите на работа, като от началото на годината до края на август броят на безработните ще бъде повишен с 22 хиляди индивида, т.е. ние не сме преодоляли следствията на рецесията, а към момента се борим с тях и би трябвало да бъдат планувани пари за това ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР