снимка БулфотоНад 10 000 са онлайн търговците, от които купуваме.

...
снимка БулфотоНад 10 000 са онлайн търговците, от които купуваме.
Коментари Харесай

Има над 10 000 онлайн търговци, покупките през интернет бележат ръст

снимка Булфото

Над 10 000 са онлайн търговците, от които купуваме. Ръст в електронната търговия има от няколко години, само че през последната той е още по-голям. Това разяснява пред БНР Петър Ванчев от Асоциация за електронна търговия, съобщи.

" Има куриерски служби, които се бавят много, тъй като, с цел да бъдат евтини за клиентите си, те събират по-големи поръчки. При куриерските служби приказваме за 10-15 компании, а електронните търговци са над 10 хиляди компании. Някои съумяват в точния момент да върнат парите на потребителите, в случай че не са удовлетворени. Това става по-бързо при огромните компании. Така че хората да не остават разочаровани. Ние даже като компания сме наели повече хора и личният състав ни е повишен със над 70 на 100, поради по-натоварената логистика ", разясни още Ванчев.

Експертът е на мнение, че онлайн към този момент се търгува всичко – преди 7 години имаше взрив на обувки и облекла, само че в този момент към този момент всичко се продава през компютъра.

" Преобладава наложният платеж. А дали плащате в брой или през карта, няма огромна разлика от позиция за сигурност. Иначе поради пандемията с карта е по-безопасно. За търговците е все едно ",каза той.

Относно това дали интернационалните онлайн магазини са съперници на българските Ванчев съобщи, че те се развиват по-слабо в Европа и по-добре в Съединени американски щати. Този вид електронни магазини имат дребен интерес към Източна Европа, разясни още Ванчев.

Хората избират в този момент да купуват онлайн, само че споделят, че чакат дълго за приемане пред куриерските компании, както и има известни забавяния, сочи инспекция на БНР.

" Електронната търговия несъмнено оказва въздействие и върху спедиторския бизнес ", разяснява тематиката Момчил Антонов от Националното съдружие на куриерите и спедиторите. обаче има огромна разлика сред куриерския бизнес и спедиторския.

" Заради пандемията е по-добре да пазаруваш онлайн. Но фактически доставките от Европа се бавят със седмица – две. От по-далечни дестинации може да е и до 40 дни. Причината е и в увеличеният размер на онлайн търговията последните години, освен поради пандемията ",посочи той.

Според Антонов куриерските и спедиторските компании е добре да си сътрудничат, с цел да не се бавят доставките.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР