Снимка: БулфотоНа мъжа от катастрофата край Лесово е повдигнато обвинение

...
Снимка: БулфотоНа мъжа от катастрофата край Лесово е повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Тираджията от катастрофата край Лесово с обвинение за предизвикване на ПТП

Снимка: Булфото

На мъжа от злополуката край Лесово е повдигнато обвиняване за предизвикателство на пътно-транспортно произшествие, вследствие на което са умряли повече от едно лица. Прокуратурата задържа за 72 часа 51-годишния молдовски жител Бекиян Октавиян, взел участие в смъртоносната злополука с пътнически микробус край Лесово, при която починаха трима, а 11 пострадаха. Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на лидера на тежкотоварния камион с украинска регистрация на 72 часа, написа

„ Доказателствата, които са събрани все още, изрично сочат, че товарният автомобил, който съставлява пътен състав от ремарке и влекач, на процедура е бил паркиран на пътното платно. Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място ”, изясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров. Вероятно заспиване на лидера е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за осъщественото закононарушение се планува от 5 до 20 години отнемане от независимост. Във вторник прокуратурата ще изиска от съда непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. 

Вече второ денонощие продължава битката за живота на най-тежко потърпевшите при смъртоносната злополука сред пътнически микробус и тир край Лесово. Състоянието на две от дамите, превозени със аероплан „ Спартан ” до болница „ Пирогов ” в София, остава тежко, само че устойчиво. Жизнените им индикатори остават постоянни. За тях се грижат в „ Реанимация “, те са под интензивно лекарско наблюдаване. Двете дами имат голям брой контузии и счупвания. Спокойно е минала нощта и за пасажерите, настанени в ямболската болница. 

Двете пациентки, които са настанени в отделението по реанимация, са в тежко, само че устойчиво положение.Сред тях е и 17-годишната щерка на едната от превозените в София дами. „ Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали умерено нощта. Четирима от тях са в „ Ортопедия “, предстоят им оперативни интервенции. Трима са в „ Хирургично поделение “, те са под интензивно наблюдаване, защото са главно с контузии на главата “, съобщи зам. -директорът на болничното заведение доктор Валентин Вълчев. 

Всичките настанени в трите отделения на болничното заведение са под интензивно наблюдаване. Ден след случая лекарите изясняват,че бързата и добра организация,заедно с Министерството на здравеопазването, е била от извънредно значение за потърпевшите. Веднага в болничното заведение са задействани всички медицински екипи, които да посрещнат огромния брой тежко потърпевши.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР