Снимка БулфотоМинистерството на здравеопазването на Кипър е набелязало куп мерки,

...
Снимка БулфотоМинистерството на здравеопазването на Кипър е набелязало куп мерки,
Коментари Харесай

Мистериозна смърт на българка в Кипър предизвика големи промени в страната

Снимка Булфото

Министерството на здравеопазването на Кипър е набелязало куп ограничения, с които да усъвършенства здравните услуги в Кипър и най към този момент тези, които не са напълно свързани със здравето - а точно патологичните, написа Cyprus Mail, представен от Блиц. Повод за това стана гибелта на българка.

Причината за това бе, че повече от месец локалните патолози не съумяха да се оправят с аутопсията на дамата, за която се счита, че е убита от кучета. Наложи се да помолят патоложка от Гърция да пристигна незабавно за експертно мнение.

Пред Народното събрание министърът на опазването на здравето Кристина Янаки предложи в хода на промяната моргите в страната да бъдат понижени от пет на две - една в Никозия и една в Лимасол.

Беше регистрирана и неналичието на профилирани лаборатории, на които патолозите да могат да разчитат.

Според депутата Костас Констандину във всички сфери на опазването на здравето имало фрапираща липса на професионализъм. Специално за патологията, той сподели: " Научихме, че някои хора (патолози) отхвърлят да посещават избрани лечебни заведения и да си правят работата там, защото дежурният в моргата не им харесвал. Това е държание, което не може да бъде толерирано, " сподели той.

Скандалът стартира след гибелта на българката Петрана Николова. Тя бе открита тежко ранена в поле край Пафос и умря на път за болничното заведение.

Първата аутопсия заключи, че е умряла от рани, провокирани от фермерски сечива, само че последвала аутопсия опроверга това умозаключение и допусна, че е смъртоносно нахапана от кучета.

Тези несъгласия провокираха провеждането на още три аутопсии, а за последната пристигна патоложка от Гърция.

В края на краищата се стигна до решение, вследствие на което 27-годишен кипърец ще бъде съден за ликвидиране. Той е притежател на кучетата, които държал покрай мястото, където Николова била открита.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР