Снимка БулфотоМедицинска специалистка бе призната от Хасковския окръжен съд за

...
Снимка БулфотоМедицинска специалистка бе призната от Хасковския окръжен съд за
Коментари Харесай

Лекарка е осъдена на 1 година условно за смърт на дете в Хасково

Снимка Булфото

Медицинска специалистка бе приета от Хасковския областен съд за отговорна в немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, довело до причиняване на гибелта на дребен пациент. Присъдата на А.Н. - една година условно с тригодишен изпитателен период, е оповестена на интернет-страницата на съда, заяви Българска телеграфна агенция.

Лекарката не изпълнила условията за одобряване на медицински стандарт " педиатрия ". Тя не забелязала клиничните и параклиничните признаци на изявената тежка тромбоцитопения, не назначила съответните за това проучвания, не насочила навреме болното дете към неонатологично заведение от второ или трето равнище, гласи присъдата. Смъртта на детето настъпила на 13 април 2014 година.

Според постановеното от съда докторката се лишава и от правото да управжнява специалността за период от една година. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в Пловдивския апелативен съд.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
--
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР